Mijn Werk

Hierbij zie je een aantal voorbeelden van zowel oud en nieuw werk. Natuurlijk heb ik, zoals iedere schilder, nog veel meer werk in stock, ondoenlijk om alles hier af te beelden.

Gevoel van verbinding tussen mens en natuur

Nieuw is het thema; Gevoel van verbinding tussen mens en natuur verbeeld in schilderijen en keramiek sculpturen.

Verrast door fladderende boomblauwtjes!
De terugkeer van de boerenzwaluw
Kijk maar onder water
Natuur minnaars

Het Friese paard in beeld

Voor de expositie “Het Friese paard in beeld” (van 11 aug. tot 5 nov. 2018) georganiseerd door Museum Opsterlân in Gorredijk, werd ik en nog dertien schilders uit Nederland, uitgenodigd werk in te leveren met het Friese paard als onderwerp. Dit in het kader van Culturele hoofdstad Leeuwarden/Friesland 2018.

Vergroot een foto door erop te klikken.


Kinderen van de Jister

De Jister in Langezwaag is de straat waaraan ik woonde en mijn atelier had. In 2011 bedacht ik het thema buurt kinderen, waarbij het de bedoeling was een paar portretten te schilderen van kinderen van de buren. Maar deze kinderen spraken erover met hun vriendjes en ik vond en vind het geweldig om onze toekomstige generatie te schilderen. En zo kwamen er steeds meer kinderen bij waarvan ik natuurlijk de ouders eerst toestemming had gevraagd om ze te mogen schilderen en ontstond het idee om dan maar alle ‘Kinderen van de Jister’ te schilderen. In totaal heb ik 32 kinderportretten geschilderd.

Is het al lang een wens van je om ook zo’n persoonlijk portret van een kind of een familielid te laten maken ? Laat het mij weten en ik vertel je er alles over hoe ik het aanpak, best wel eenvoudig, een goede, vooral scherpe foto van ca. 10 x 15 cm is voor mij voldoende om mee te werken en de prijs zal je meevallen!


Kinderen van ’t Sterrenpad

In Nuis (Groningen), op de brede school ’t Sterrenpad gebeurt iets bijzonders, in sommige klassen zitten kinderen met een ernstige en/of meervoudige beperking, samen met kinderen van de basisschool en daar vormen ze op heel natuurlijke wijze een paar. De kinderen voelen intuïtief aan dat ze bij elkaar passen, het is vertederend om te zien hoe de één de rolstoel in allerlei richtingen duwt , tijdens gymles en geduldig steeds weer de bal naar de ander gooit die dikke pret heeft. Ze zitten tijdens lessen altijd naast elkaar, eten hun fruithapje en ook al kan het kind niet praten, het andere kind begrijpt wat er bedoeld wordt. En ik, ik mag het mee maken, als een betovering, maar dan in het echt. Ik fotografeer en schilder ze, dubbel portretten, mijn mooiste en dankbaarste opdracht tot nog toe.   


Gevoelens van een tijdsbeeld

Dieren om ons heen

Verwonderd over het licht op je huid

Alleen jij kunt mijn kinderen de weg wijzen

Als een portret van de ziel

Collage schilderijen


Sculpturen

Gevoel van verbinding tussen mens en natuur

Keramiek sculpturen in diverse formaten, van h. 8 x 14 cm br. t/m h. 16 x 30 cm br. Geglazuurd, beschilderd en vernist, unica.

Kunst leert ons niets, behalve de betekenis van het leven

Henry Miller